klieshe

 

"Vepra 4"


Vepra 4

 

Janar 1947 - dhjetor 1948
- Parathënie për vëllimin 4
- Nga biseda me udhëheqësit e redaksisë "Pioneri" - 3 janar 1947
- Telegram drejtuar ministrave të punëve të jashtme të BRSS, të SHBA, të Anglisë dhe të Francës, me të cilën kërkohet që RPSH të ftohet si anëtare efektive në Konferencën e Paqes me Gjermaninë-12 janar 1947
- Letër drejtuar një nëne që ka mësuar të shkruaj e të lexojë - 8.02.1947
Mesazh drejtuar pionierëve të Shqipërisë - 11 shkurt 1947
pdf
- Nga biseda me udhëheqësit e rinisë - 6 mars 1947
- Protestë drejtuar sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së kundër shkeljes së ujërave tokësore të Shqipërisë - 18 mars 1947
- Mesazh drejtuar popullit shqiptar me rastin e 1 Majit 1947, mbajtur para popullit të Durrësit dhe ndërtuesve të hekurudhës Durrës - Elbasan
- Urdhër dite me rastin e përvjetorit të dytë të fitores mbi Gjermaninë naziste - 9 maj 1947
- Letër dërguar organizatave të partisë në terren dhe në ushtri në lidhje me oportunizmin e Sejfulla Malëshovës - 10 maj 1947
- Protestë drejtuar sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së në lidhje me një provokacion të kryer nga aviacioni grek kundër territorit të RPSH në rajonin Përmet - Leskovik - 22 maj 1947
pdf
- Fjala e mbajtur në pritjen e organizuar për nder të pionierëve të dalluar gjatë vitit shkollor 1946-1947 - 4 korrik 1947
- Urdhër dite me rastin e përvjetorit të katërt të krijimit të Ushtrisë Popullore - 10 korrik 1947
- Fjala e mbajtur në Kuvendin Popullor - 12 korrik 1947
- Përshëndetje drejtuar popujve të BS nga aeroporti i Moskës me rastin e vizitës së delegacionit të qeverisë së RPSH në BRSS - 14 korrik 1947
pdf
- Përshëndetje popullit të Leningradit - 23 korrik 1947
- Përshëndetje drejtuar popujve të BS nga aeroporti i Moskës me rastin e largimit të delegacionit të qeverisë së RPSH nga BRSS -26 korrik 1947
- Fjala me rastin e kthimit nga vizita në BRSS - 26 korrik 1947
- Nga biseda me një grup grash fshatare- 15 gusht 1947
- Nga biseda me një grup të rinjsh - 20 gusht 1947
pdf
- Shqipëria dhe votimi në Këshillin e Sigurimit të OKB-së - 21 gusht 1947
- Fjala e mbajtur përpara popullit të Fierit dhe Myzeqesë-29 shtator 1947
- Fjala para popullit të Mallakastrës - 29 shtator 1947
pdf
- Fjala para popullit të Vlorës - 30 shtator 1947
- Fjala para punëtorëve të minierës së Selenicës - 1 tetor 1947
pdf
- Fjala në Drashovicë përpara fshatarëve të Vlorës - 1 tetor 1947
- Fjala përpara popullit të krahinës së Kurveleshit - 2 tetor 1947
- Fjala përpara popullit të Gjirokastrës - 3 tetor 1947
pdf
- Fjala përpara popullit të Përmetit - 6 tetor 1947
- Fjala përpara popullit të Beratit - 6 tetor 1947
- Fjala përpara punëtorëve të Kuçovës - 7 tetor 1947
- Fjala përpara popullit të Lushnjës - 7 tetor 1947
- Fjala përpara popullit të Elbasanit - 8 tetor 1947
- Fja në inaugurimin e kanalit " Naum Panxhi" - 9 tetor 1947
pdf
- Nga fjala përpara popullit të Pogradecit - 9 tetor 1947
- Fjala përpara punëtorëve dhe fshatarëve të Maliqit - 12 tetor 1947
- Fjala përpara popullit të Korçës - 12 tetor 1947
- Fjala përpara popullit të Vithkuqit - 14 tetor 1947
pdf
- Nga fjala në një takim me punëtorët e Korçës - 14 tetor 1947
- Moska dhe populli shqiptar - 6 nëntor 1947
pdf
- Telegram dërguar J. V. Stalinit me rastin e 30-vjetorit të Revolucionit socialist të Tetorit - 7 nëntor 1947
- Mesazh me rastin e trevjetorit të çlirimit - 29 nëntor 1947
- Fjala e mbajtur përpara popullit të qytetit të Sofjes - 14 dhjetor 1947
- Fjala e mbajtur në Sofje me rastin e dekorimit nga Preidiumi i Asamblesë së Madhe të RP të Bullgarisë - 14 tetor 1947
- Fjala e mbajtur me rastin e e deklarimit qytetar nderi të qytetit të Sofjes- 14 dhjetor 1947
- Fjala e mbajtur para popullit të qytetit të Plovdivit - 15 dhjetor 1947
- Fjala e mbajtur në pallatin e Kritçimit në Plovdiv me rastin e nënshkrimit të traktatit të miqësisë, bashkëpunimit dhe ndihmës reciproke midis RPSH dhe RP të Bullgarisë - 16 dhjetor 1947
- Deklaratë e bërë përpara përfaqësuesve të shtypit bullgar dhe të huaj - 17 dhjetor 1947
- Fjala me rastin e kthimit nga RP e Bullgarisë - 19 dhjetor 1947
- Mesazh drejtuar popullit shqiptar me rastin e Vitit të Ri 1948
pdf
1948

- Mbi ratifikimin e traktatit midis RPSH dhe RPG - 3 janar 1948
- Fjala në Kuvendin Popullor mbi planin e shtetit - 27 janar 1948
- Fjala mbi urbanizmin e Tiranës - 19 shkurt 1948
- Përshëndetje dërguar ushtrisë sovjetike
pdf
- Fjala në legatën sovjetike në Tiranë me rastin e marrjes në dorëzim të dekoratës "Urdhëri Suvorov kl. I" - 10 mars 1948
- Mesazh drejtuar popullit shqiptar me rastin e festës së 1 Majit 1948
- Fjala në Kuvendin Popullor mbi disa projektligje - 11 maj 1948
- Urdhër dite me rastin përvjetorit të katërt të armës së ndërlidhjes - 22 qershor 1948
- Urdhër dite me rastin pesëvjetorit të Ushtrisë Popullore - 10 korrik 1948
- Fjala e mbajtur me rastin e përvjetorit të pestë të Ushtrisë Popullore të Shqipërisë - 10 korrik 1948
- Nga biseda me një grup sulmuesish më të mirë të vendit-24 korrik 1948
pdf
- Urdhër dite me rastin e 5-vjetorit të armës së artilerisë - 18 tetor 1948
- Letër dërguar redaksisë së gazetës "Zëri i popullit" me rastin e rifillimit të botimit të këtij organi - 5 nëntor 1948
- Revolucioni i madh i Tetorit dhe Shqipëria e vogël - 5 nëntor 1948
- Fjala e mbajtur në mitingun e organizuar në Vlorë - 24 dhjetor 1948
- Lënda
pdf