klieshe

 

"Vepra 3 "


Vepra 3

 

Janar 1945 - dhjetor 1946
- Parathënie për vëllimin 3
- Notë drejtuar qeverive të shteteve aleate - 4 janar 1945
- Ushtria Nacional-Çlirimtare mburoja e popullit dhe Atdheut-24janar1945
- Vasil Shanto - 1 shkurt 1945
- Përshëndetje pionierëve të Tiranës - 27 mars 1945
- Kërkesë drejtuar tre kryetarëve të fuqive të mëdha - 21 mars 1945
- Fjala në Kongresin e dytë të rinisë - 16 prill 1945
- Rinia në luftë dhe në punë - 5 maj 1945
pdf
- Mesazh me rastin e fitores mbi Gjermaninë - 10 maj 1945
- Telegram drejtuar mareshalit të BS J. Stalin - 17 maj 1945
- Fjala në hapjen e shkollës së partisë - 25 maj 1945
- Letër drejtuar presidentit të SHBA-ve, Truman - 1 qershor 1945
- Shoku im Alqi Kondi - 1 korrik 1945
- Urdhër dite i 10 korrikut 1945
- Mesazh drejtuar Stalinit, Çërçillit dhe Trumanit - 26 korrik 1945
- përshëndetje Kongresit të parë të Frontit - 5 gusht 1945
- Fjala me rastin e zgjedhjes president i Frontit Demokratik -8 gusht 1945
- Fjala e mbylljes në Kongresin e parë të Frontit - 9 gusht 1945
- Ta kuptojmë si duhet reformën agrare - 2 shtator 1945
- Telegram tr ekryetarëve të BRSS, SHBA dhe Anglisë - 4 shtator 1945
pdf
- Përgjigje mesazhit të Fan S. Nolit - 25 shtator 1945
- Raport i mbajtur në sesionin e tretë të KANÇ - 26 shtator 1945
pdf
- Raport i mbajtur në Plenumin IV të KQ të PKSH - 17 tetor 1945
- Përshëndetje në Kongresin e parë të sindikatave - 31 tetor 1945
- Përgjigje telegramit të Këshillit të Bashkimit të Gruas Antifashiste të Gjirokastrës - 6 nëntor 1945
- Përgjigje ambasadorit polonez - 7 nëntor 1945
- Letër kryetarit të misionit ushtarak sovjetik - 10 nëntor 1945
- Përgjigje notës së misionit ushtarak britanik - 11 nëntor 1945
- Përgjigje notës së kryetarit të misionit amerikan - 17 nëntor 1945
pdf
- Fjala në përvjetorin e çlirimit të Tiranës - 17 nëntor 1945
- Letër kryetarit të misionit amerikan në Shqipëri - 22 nëntor 1945
- Fjalim me rastin e dhënies së tapive - 25 nëntor 1945
- Mesazh me rastin e 33 vjetorit të pavarësisë - 28 Nëntor 1945
- Fjala e mbajtur në një konferencë shtypi - 2 dhjetor 1945
- Deklaratë shefit të radio Sofjes - 20 dhjetor 1945
- Kërkesë komisionit përgatitor të OKB-së 20 dhjetor 1945
- Përshëndetje në inaugurimin e distilerisë nr. 3 - 22 dhjetor 1945
- Kërkojmë të na dorëzohen kriminelët e luftës - 23 dhjetor 1945
- Regjentët në gjyq - 2 janar 1956
- Fjala me rastin e dorëheqjes së qeverisë - 11 janar 1946
- Intervistë dhënë korrespondentëve të kryeqytetit - 26 janar 1946
pdf
- Intervistë rreth pranimit të Shqipërisë në OKB - 31 janar 1946
- Raport i mbajtur në Plenumin V të KQ të PKSH - 21 shkurt 1946
- Intervistë rreth pretendimeve kreke - 10 mars 1946
- Mbi dëmshpërblimet që i takojnë Shqipërisë - 20 mars 1946
pdf
- Programi i qeverisë së parë të RPSH - 24 mars 1946
- Fjala me rastin e emërimit Komandant të Përgjithshëm - 26 mars 1946
- Mbi qëndrimin armiqësor të senatit amerikan - 12 prill 1946
- Për diskutimin e traktatit të paqes me Italinë - 27 prill 1946
- Mesazhe drejtuar Fan S. Nolit - prill 1946
- Fjalim i mbatur para punëtorëve të Kuçovës - 1 maj 1946
- Urdhër dite i 9 majit 1946
pdf
- Kërkesë për t'i caktuar RPSH dëmshpërblimet - 11 maj 1946
- Intervistë mbi aksionin e madh të rinisë - 18 maj 1946
- Kërkesë për riatdhesimin e çamëve - 4 qershor 1946
- Tezat për rishikimin e plenumit II të KQ të PKSH - 9 qershor 1946
pdf
- Mesazh dërguar shqiptarëve që jetojnë në SHBA - 14 qershor 1946
- Përshëndetje në kongresin e dytë të BGSH - 4 korrik 1946
- Fjala e mbajtur në konferencën e invalidëve - 9 korrik 1946
- Relacion në seancën V të Kuvendit Popullor - 5 gusht 1946
- Fjala e mbajtur në Kuvendin Popullor me rastin e emërtimit kryatar i delegacionit shqiptar në Konferencën e Paqes - 17 gusht 1946
- Fjala në seancën plenare të Konferencës së Paqes në Paris - 22.8.'46
- Deklaratë dhënë përfaqësuesve të shtypit në Paris - 16 shtator 1946
pdf
- Fjalim me rastin e kthimit nga Konferenca e Paqes - 17 shtator 1946
- Raport mbi aktivitetin dhe detyrat e Frontit Demokratik - 7 tetor 1946
- Fjalim në Kongresin e tretë të rinisë popullore - 16 tetor 1946
pdf
- Protestë për mospranimin e Shqipërisë në OKB - 18 tetor 1946
- Mesazh vullnetarëve të rrugës Kukës-Peshkopi - 27 tetor 1946
- Protestë për shkeljen e ujrave territoriale - 30 tetor 1946
- Protestë për provokacionet greke - 30 tetor 1946
- Protestë për shkeljen e ujrave territoriale - 11 nëntor 1946
- Protestë për shkeljen e ujrave territoriale - 13 nëntor 1946
- Mesazh me rastin e vitit të ri - 31 dhjetor 1946
- Lënda
pdf